Més de 6.000 alumnes del Vallès Occidental col·laboren en un projecte per produir biodièsel procedent d'olis de cuina residuals.

935 alumnes d’escoles de Terrassa, 1.903 de Sabadell, 440 de Castellbisbal, 462 de Santa Perpètua De Mogoda, 450 de Viladecavalls, 477 de Polinyà, 262 de Cerdanyola del Vallès, 389 de Vacarisses, 196 de Rubí, 242 de Ripollet, 70 de Rellinars i 225 de Sant Quirze del Vallès, participen en el projecte. Des del passat mes de març, s’han recollit 6.8925.070 litres d’oli usat en les escoles del Vallès Occidental.

La Fundació CTM Centre Tecnològic, que forma part de TECNIO – l’única xarxa que potencia la transferència tecnològica i la innovació empresarial a Catalunya – ha iniciat el projecte “Collection system of used cooking oils in educative centers and biodiesel production test with cavitation technology (EDUCO)”.

L’objectiu principal del projecte EDUCO és conscienciar a la població educativa de la importància del reciclatge de residus i la producció d’energies renovables, tot fomentant els valors educatius, mediambientals i socials. Els projecte també ha permès dissenyar i construir una planta pilot pel tractament d’olis de cuina residuals, que es recullen a les escoles i que posteriorment s’utilitzen en una planta pilot per a la producció de biodièsel.

Actualment, els olis residuals estan sent recollits ja en escoles de diverses comarques catalanes (Bages, Barcelonès, El Berguedà, Osona i Vallès Occidental). Al Vallès Occidental concretament, des del passat mes de març ja s’han recollit 6.892 litres d’oli residual.

Els alumnes de les escoles participants reben un envàs per a la recollida de l’oli domèstic, el mateix dia que es fan els tallers de sensibilització a la seva escola. Un cop ple, el retorna i se li lliura un envàs buit i net.

L’escola emmagatzema els envasos en caixes apilables amb capacitat per a 10/12 envasos. Quan acumula100 litresl’escola contacta amb l’Associació d’Oli al Biodièsel (AOB) a través de la seva pàgina web i es passa a recollir-lo. Quan es comenci la fase pilot del projecte, els vehicles que s’utilitzaran per a la recollida dels olis residuals de les escoles i el seu transport fins a la planta pilot de biodièsel, consumiran el biodièsel produït, amb la qual cosa es garanteix la sostenibilitat del projecte i dels sistema en general.

L’acció pilot que es contempla en el projecte preveu la participació de 25-30 municipis de Catalunya amb un total aproximat de 90-120 escoles i fins a 40.000-52.000 estudiants de primària i secundària.

 Un total de 6.051 alumnes del Vallès Occidental participen en el projecte, concretament:

Terrassa (935): Escola TECNOS (487 alumnes) i Escola Serra de l’Ubac (448 alumnes). 

Sabadell (1.903): Escola Concòrdia (477 alumnes), Escola Nostra Llar (457 alumnes), Joaquim Blume (382 alumnes), Escola Sant Julià (252 alumnes), Escola Joan Maragall (335 alumnes)

Castellbisbal: Escola Benviure (440 alumnes)

Santa Perpètua De Mogoda: Escola La Florida (462 alumnes)

Viladecavalls: Roc Blanc (450 alumnes)

Polinyà: Escola Roser Capdevila (477 alumnes)

Cerdanyola del Vallès: Escola Turo de Guiera (262 alumnes)

Vacarisses: Escola Font de l’Orpina (389 alumnes)

Rubí: Liceu Politècnic (196 alumnes)

Ripollet: FEDAC Ripollet (242 alumnes)

Rellinars: CEIP Rellinars (70 alumnes)

Sant Quirze del Vallès: Escola El Turonet (225 alumnes)

 

Escribir comentario

Comentarios: 0