El projecte EDUCO transforma 60.000 litres d’oli de cuina de centres escolars en biodièsel

Més de 22.000 alumnes de 60 poblacions de Catalunya han participat en aquesta iniciativa

Barcelona, 30 de juny de 2015.- El projecte europeu EDUCO ha transformat 60.000 litres d’oli recollits per alumnes de vora 120 centres escolars en aproximadament 55.000 litres de Biodièsel. Més de 22.000 alumnes de 60 poblacions catalanes han participat en els vora 560 tallers impartits dins aquesta iniciativa, amb finançament del programa Life de la Unió Europea i que té com a objectiu demostrar la viabilitat de l'ús de biocombustibles front a combustibles convencionals

Cada any s'aboquen només a Catalunya quasi 30.000 tones d’oli de cuina als claveguerams que, transformades, suposarien 25.000 tones de biodièsel. El projecte EDUCO ha demostrat la viabilitat del sistema de recollida dels olis de cuina usats en els centres educatius per a la seva posterior utilització com a matèria primera per a la producció de biodièsel. Alhora, el projecte ha fomentat l’ús de les energies renovables i ha contribuït a la substitució a llarg termini dels combustibles fòssils per biocombustibles com el biodièsel, amb la finalitat d’avançar en la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Amb aquest objectiu, els principals resultats del projecte han estat la construcció d'una planta pilot per al tractament dels olis i neteja dels envasos i el disseny i l’elaboració d’un contenidor específic per recollir olis usats, a més de contribuir a la disminució de les emissions de CO2 i a la producció de biodièsel i l’ús del mateix en la flota de vehicles utilitzats per a la recollida dels olis i a la creació de nous llocs de feina en un centre especial de treball.

Escribir comentario

Comentarios: 0