totes les novetats del projecteEl projecte EDUCO transforma 60.000 litres d’oli de cuina de centres escolars en biodièsel

Més de 22.000 alumnes de 60 poblacions de Catalunya han participat en aquesta iniciativa

Barcelona, 30 de juny de 2015.- El projecte europeu EDUCO ha transformat 60.000 litres d’oli recollits per alumnes de vora 120 centres escolars en aproximadament 55.000 litres de Biodièsel. Més de 22.000 alumnes de 60 poblacions catalanes han participat en els vora 560 tallers impartits dins aquesta iniciativa, amb finançament del programa Life de la Unió Europea i que té com a objectiu demostrar la viabilitat de l'ús de biocombustibles front a combustibles convencionals

Cada any s'aboquen només a Catalunya quasi 30.000 tones d’oli de cuina als claveguerams que, transformades, suposarien 25.000 tones de biodièsel. El projecte EDUCO ha demostrat la viabilitat del sistema de recollida dels olis de cuina usats en els centres educatius per a la seva posterior utilització com a matèria primera per a la producció de biodièsel. Alhora, el projecte ha fomentat l’ús de les energies renovables i ha contribuït a la substitució a llarg termini dels combustibles fòssils per biocombustibles com el biodièsel, amb la finalitat d’avançar en la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Amb aquest objectiu, els principals resultats del projecte han estat la construcció d'una planta pilot per al tractament dels olis i neteja dels envasos i el disseny i l’elaboració d’un contenidor específic per recollir olis usats, a més de contribuir a la disminució de les emissions de CO2 i a la producció de biodièsel i l’ús del mateix en la flota de vehicles utilitzats per a la recollida dels olis i a la creació de nous llocs de feina en un centre especial de treball.

0 comentarios

Més de 9.500 alumnes reciclen l'oli de cuina residual per produir biodièsel

La recollida es fa dins del marc del projecte EDUCO, la primera fase va iniciar-se el mes de juliol de 2012 i ja ha permès recollir més de 14.000 litres d’oli residual. Hi participen 37 escoles de cinc comarques catalanes (Vallès Occidental, Bages, Berguedà Osona i Alt Penedès), i al llarg del projecte s’aniran incorporant d’altres escoles interessades en participar-hi. L’acció té un important valor educatiu i social en la formació i la promoció de conceptes de reciclatge de residus i en la producció d’energies renovables.

Leer más 0 comentarios

Més de 6.000 alumnes del Vallès Occidental col·laboren en un projecte per produir biodièsel procedent d'olis de cuina residuals.

935 alumnes d’escoles de Terrassa, 1.903 de Sabadell, 440 de Castellbisbal, 462 de Santa Perpètua De Mogoda, 450 de Viladecavalls, 477 de Polinyà, 262 de Cerdanyola del Vallès, 389 de Vacarisses, 196 de Rubí, 242 de Ripollet, 70 de Rellinars i 225 de Sant Quirze del Vallès, participen en el projecte. Des del passat mes de març, s’han recollit 6.8925.070 litres d’oli usat en les escoles del Vallès Occidental.

Leer más 0 comentarios

Més de 1.150 alumnes de la comarca d'Osona col·laboren en un projecte per produir biodièsel procedent d'olis de cuina residuals

453 alumnes de Torelló, 204 de Sant Quirze de Besora, 157 de Les Masies de Voltregà, 53 de Muntanyola, 28 de Taradell, 200 de Sant Julià de Vilatorta i 85 de Viladrau, participen en el projecte. Des del passat mes de març, s’han recollit 1.101 litres d’oli usat en les escoles de la comarca d’Osona.

Leer más 0 comentarios

Escoles catalanes recolliran oli usat per elaborar biodièsel

El projecte va néixer al Bages i s'estén a vuit comarques més. Es pretén conscienciar de la importància del reciclatge.

Prop de 25.000 alumnes d'escoles pertanyents a nou comarques catalanes - Catalunya Central, Vallès Occidental i Oriental, Alt Penedès i el Garraf- participen aquest curs en un projecte de recollida de l'oli domèstic usat per elaborar biodièsel. Es tracta d'una iniciativa posada en marxa per l'Associació de l'Oli al Biodièsel (AOB), que va començar amb una prova pilot a les escoles de Santpedor (Bages). Segons ha detallat el president de l'associació, Jordi Bosch, l'objectiu és "explicar als alumnes que l'oli va a parar a la depuradora i això representa un cost; que és un residu que contamina, i que reciclar l'oli es pot convertir en un benefici social". A Catalunya s'aboquen anualment 29.000 tones d'oli per les aigüeres.

Leer más 0 comentarios